Ansiktelyft med Hifu

Ansiktelyft med Hifu

Genom HIFU levereras hög värmeenergi till huden och underliggande vävnader egentligen till samma hudlager som läkare använder för att strama åt huden genom att direkt förstöra kollagen och elastinfibrerna för att sedan producera nya starkare fibrer.

Hur går HIFU behandlingen till?

Man börjar alltid först med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen och inte har sjukdomar som hindrar behandlingen. Terapeuten kan markera behandlingsområdet och ett speciellt ultraljudsgelé appliceras först på huden för att leda in det hög intensiva ultraljudet ner till hudens nedersta lager för att direkt förstöra kollagen och elastinfibrerna. Vissa patienter kan känna energin vid denna punkt. Terapeuten kommer att arbeta med dig för att göra upplevelsen så bekväm som möjligt.

Varje behandlingar tar 15 till 90 minuter. Vissa patienter rapporterar känna ont, en lätt stickande eller värme under huden men behandlingen är inte outhärdligt smärtsamt.

Vad ska man tänka på innan behandlingen?

Du ska vara frisk. Innan behandlingen får man inte ta filler, botox,  alkohol och blodförtunnande mediciner. Det rekomenderas inte drika kaffe eller liknande drika med koffein. Känsliga personer rekommenderas ta smärtlindring 60 – 80 minuter före behandling. För en del kunder känns behandling smärtsam.

Vilka områden kan behandlas?

Sedan 2012, Hifu har snabbt ökat i popularitet världen över som en avancerad icke- invasivt estetiskt åtgärd.

Behandling är FDA-godkända för att lyfta huden i ansiktet, halsen och på kroppen. Hifu behandling är en av de mest populära och utvecklade metoder som finns i nuläget. Vanliga behandlingsområden är:

 • Ögonbryn
 • Panna
 • Kinder
 • Hals (”kalkonhals”)
 • Mage
 • Man kan behandla både ansikte och kropp där lös hud framträder, behandlingen är även mycket effektiv för att strama åt lös hud på övre.
 • Området precis under ögonbrynen och över ögonbrynen (ej locken på ögonen) och nedre ögonlocken hela.
 • Det är även möjligt att effektivt behandla envisa fettdepåer och celluliter genom att gå ner 13 mm under huden och förstöra fettet och strama åt huden.

Hur många behandlingar behövs för att uppnå resultat?

De flesta personer behöver endast endast en enda behandling för att strama åt huden med HIFU, dock beror på old och hud tilstånd.

I vissa fall om huden är väldigt lös kan en behandling upprepas efter minst 5-6 månader. Din kropp kommer att fortsätta producera frisk kollagen under ett år. Efter det, kanske du vill fortsätta touch-up behandlingar.

Vad händer efter behandling?

Rödnaden och svulnaden som kan uppkomma gå över under några timmar ibland några dagar. Du kan få rätt tillbaka till din dag – det finns ingen driftstopp behövs. Kollagenproduktionen kommer starta efter bara en session, med resultat som framträder under de följande månaderna. Din hud kommer att bli friskare, starkare, och yngre utseende, utan onaturliga, drastiska förändringar. Hud fortsätter föryngras och uppstrammas dag efter dag upp till ca 6 månader.

När ser man resultat?

Det första resultatet kan upplevas direkt efter behandlingen och huden känns genast stramare, men kollagen och elastin produktionen pågår mellan upp till 6 månader vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer. Det efter ca 4-6 månader kan man se det slutgiltiga resultatet.

Dina ögon kommer att se mer öppet, bryn mer lyft och fina linjer mjukas. På grund av den ny producerad elasticitet, kommer din hud känns mjukare och fastare.

Om du inte tror att du behöver operation ännu eller helt enkelt hatar tanken på kniven, kan HIFU vara den naturliga ansiktslyftning eller halslyft alternativ för dig.

Indikationer för behandling:

 • Lösa nack veck
 • Hängande hud, särkilt runt munnen
 • Tunn, torr hud
 • Fina linjer och rynkor
 • Mindre rodnad och torrhet
 • Ojämn hudton eller struktur
 • Stora porer

Hur länge varar resultatet?

Detta varierar från person till person och beror på ålder, medicinering etc.. men det kan hålla upp till några år. Underhållsbehandlingar få göras efter ca 1-2 år.

Finns det några biverkningar eller risker med behandlingen?

Hifu är en icke kirurgisk och icke invasiv behandling som ej kräver återhämtningstid.

HIFU är en mycket säker metod som inte ger bestående biverkningar den har använts världen över och flera hundratusentals behandlingar har gjort den till en säker behandling.

Normala biverkningar är en rodnad, lite svullnad och lite obehag eller smärta kan kännas under pågående behandling som avtar väldigt fort efter behandlingen.

Rodnaden och svullnaden samt stickningar kan hålla i sig i några timmar och försvinner för det mesta under samma dag. Detta är en bra indikation på att kollagenprocessen har påbörjats.

Vilka kan behandlas med HIFU?

Alla hudtyper både män och kvinnor kan genomföra behandling med HIFU.

Hur länge pågår en behandling?

Beroende på vilket område som ska behandlas varar en behandling från 15-90 minuter.

HIFU eller Kirurgi?

Både HIFU och kirurgiska lyft stramar åt lös hud på ansikte och kropp. Skillnaden är att med HIFU finns inte biverkningar som uppstår vid kirurgiska behandlingar.

HIFU är det närmsta icke invansiva metoden där resultaten kan jämföras med kirurgiska ingrepp.

Kan man strama åt huden på kroppen med Hifu?

Ja, med Hifu kan kan även arbeta med hudåtstramning då istället för att nå ner till fetcellerna så arbetar man med hudens vävnader och stramar åt dem detta kan väljas till efter en hifu fettreduceringsbehandling.

Vissa personer som inte har mycket fett utan mera lös hud kan välja endast hifu hudåtstramning.

Med hifu hudåtstramning försvinner även lite fetceller som ligger direkt under hudens tredje lager

Ansiktelyft, huduppstramning med Hifu

Ett riktigt lyft utan kirurgi för ansikte och kropp.

Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud( HIFU) är ett icke kirurgist lyft för att strama åt lös hud i ansikte och kropp. Det krävs endast en behandling och det passar för alla hudtyper, män som kvinnor.

BOKA TID