Hårborttagning Med Laser

Hårborttagning Med Laser

Marknadens senaste teknik i Uppsala

Den nya SHR lasern ger ett mer permanent resultat än vad någon annan laser har kunnat utföra tidigare.

FÖRDELAR med SHR

  • Lämplig för alla hudtyper
  • Hög repeterande hastighet
  • Hög effektivitet
  • Färre behandlingar ca 4-8 beh samt bättre snabbare resultat
  • Inbyggd kylsystem , smärtfritt

FAKTA

Oönskad hårväxt kan finnas i ansiktet på ben, armar, underarmar, bikinilinje, bröstkorg, kalvar eller baksida mm. Både män och kvinnor kan välja hårborttagning med laser helt enkelt för att det är en toppmodern metod för hårborttagning som är lämplig för stora delar av kroppen såväl som mindre. Lasrarna som används i din behandling är de mest avancerade lasrarna som fungerar på alla hudtyper.

Hårborttagning med laser är också till nytta för människor som tenderar att få problem med inåtväxande hår. Genom att avlägsna håret med en laser kan hårfollikeln inte längre bli smittade. Denna behandling kan betraktas som förebyggande eftersom den förhindrar framtida problem med antibiotikaresistens genom att minska behovet av antibiotika för att behandla inåtväxta hår.

HUR BRA ÄR SHR TEKNIKEN JÄMFÖRT MED ANDRA?

Du som har testat den vanliga hårborttagning med IPL eller diode laser vet vilken smärta man går igenom för att bli av med det oönskade håret. Med vår SHR e-light kommer du knappt känna något tack vare maskinens smarta teknologi.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR?

Antalet sessioner beror på vilket område och hår och hudfärg. För hårborttagning krävs flera behandlingar, eftersom behandlingen är mest effektiv när håret är i sin aktiva tillväxtfas. I hårets livscykel finns 3 faser: aktiv, vilande och övergångsfas. Håret kan behandlas effektivt med laser endast om håret är i den aktiva fasen. Därför behöver man göra flera behandlingar med 4-8 veckors mellanrum för att fånga hårsäckarna i den aktiva cykeln. Det finns även andra faktorer som kan påverka resultatet, t.ex. svårighetsgraden av området, ärftliga faktorer.

ATT TÄNKA PÅ INNAN:

För bästa resultat skall huden vara så blek som möjligt. Sola inte dagen innan och använd inte brun-utan-solprodukter 2 veckor innan.

Använd inte pincett, vax eller epilering minst 4 veckor innan eller mellan behandlingarna.

Du ska vara rakad med rakhyvel dagen innan eller samma dag på behandlingsområdet.

SVAR OCH FRÅGOR OM HÅRBORTTAGNING MED LASER?

Vilka delar av kroppen kan man göra hårborttagning laser på?

Hårborttagning med laser kan användas för alla delar av kroppen. Kvinnliga kunder vill oftast ta bort oönskat hår i bikiniområdet, armhålor, ben, brasiliansk och ansikte, medan manliga klienter oftast vill göra ta bort överflödigt hår på midjan, ryggen, bröstet, ansiktet och benen. Andra populära områden underarmar, axlar, haka, ben, nacke, mage, könhår, praktiskt taget var som helst som du har oönskade hår på.

Vilka fördelar finns det med att ta bort hår med laser?

Till skillnad från rakning, vaxning, användning av kemikalier och trådning, är borttagning av hårväxt med laser en långvarig och permanent lösning av oönskad hårväxt. Hårborttagning med laser som SHR är snabb, säker och effektivt. Medan metoder som Elektrolys kan behandla ett visst hår i taget, kan man med laser snabbt täcka stora delar av kroppen.

Är permanent hårborttagning billigt?

De flesta anser att hårborttagning med laser vara en betydande besparing över de kombinerade kostnaderna för rakning, vaxning och andra behandlingar … och man sparar tid och energi för att ta bort oönskat hår.

Priset för permanent hårborttagning beror på det område som ska behandlas. Behandlingskostnaden börjar från 299 kr per behandling.

Hur känns det under laserbehandlingen?

Du som har gjort permanent hårborttagning med t.ex. vissa IPL vet vilken smärta man går igenom för att bli av med håret. Tack vare vår maskins höga kylningseffekt och smart teknologi är behandlingen nästintill smärtfri. De flesta upplever att behandlingen känns som en mild stickning. Permanent hårborttagning med vår utrustning är i allmänhet bekvämare än vaxning eller epilering.

Hur långt tar borttagning av oönskat hårväxt med laser?

Beroende på området kan permanent hårborttagning ta mellan 5 till 90 minuter. Vissa delar av kroppen som T.ex. bikinilinje, överläpp, armhålor, ansikte tar inte mer än 20 minuter.

Kan man direkt efter laser hårborttagning gå tillbaka till sina vardagliga sysslor?

Ja, du kan börja din normala sysslor omedelbart efter behandlingen.

Hur många behandlingar krävs för att blir av med oönskat hår permanent?

Antal behandlingssessioner varierar från person till person beroende på flera andra faktorer som hårfärg, hudfärg, ärftliga faktorer mm. Vanligtvis kräver patienter med ljus hy 5-8 sessioner av laserbehandlingar och mörkare hudpatienter kräver 6 till 10 behandlingar, med ungefärligt intervall mellan 4 och 8 veckor. I genomsnitt kan de flesta patienter se 50 till 90 procent hårminskning efter 5 behandlingar.

Vilka bör inte göra permanent hårborttagning?

  • De som är gravida
  • Hjärt- och kärlsjukdomar
  • Lider av ljuskänslighet eller äter mediciner som medför ljuskänslighet (tex tetracyklin, annan antibiotika, kortison, roaccutan)
  • De som tvingas tillbringa timmar i solen för sina jobb

Vad ska man tänka på innan hårborttagning med laser?

Patienten ska i minst fyra veckor före laserbehandlingen inte tråda eller vaxa håret. Man ska dock raka området med rakhyvel dagen innan eller samma dag. Man ska också undvika sol 2 veckor innan och efter behandlingen

Vad ska man tänka på innan hårborttagning med laser?

Man får inte vaxa, plocka eller bleka håren, 4 veckor före samt efter behandling eftersom lasern endast verkar på hårsäckar som innehåller hår. Efter vaxning måste man låta håret växa ut i minst 1 månad innan man utför behandling igen. Man ska dock raka området med rakhyvel dagen innan eller samma dag. Man ska också undvika sol 2 veckor innan och 1 vecka efter behandlingen

Vad ska man tänka på efter hårborttagning med laser?

Efter varje behandling måste man undvika att utsätta behandlingsområdet för solljus i ca en vecka. Om du ändå måste ut i solen på soliga dagar måste du använda solskyddsmedel med en SPF-nivå på 30 eller täcka behandlade området med kläder.

HÅRBORTTAGNING MED LASER I UPPSALA

Vill du bli håtfri/ta bort oönskat hår permanent har du kommit helt rätt, med lång erfarenhet vet vi hur du får snabba resultat till bästa pris. Permanent hårborttagning med laser och SHR är det enda tidseffektiva sättet att permanent ta bort hår på stora ytor.

BOKA TID