Hudföryngring

Hudföryngring

Hudföryngring med IPL

IPL-behandling är en ljusbehandling som används för hudföryngring, s.k. photo skin rejuvenation, där ljuset verkar på djupet i huden och ökar elasticitet och spänst genom att stimulera till nybildning av kollagen. Åldrad, särskilt solskadad hud har förlorat kollagen och därmed blivit rynkig och mindre elastisk. Med IPL-behandling har vi fått en ljusbehandling som ger hudföryngring genom att återställa hudens ungdomliga elasticitet på ett enkelt och effektivt sätt. IPL-behandlingen tar dessutom bort de ytliga blodkärl och pigmentfläckar som man ofta ser vid solskadad hud. 4-6 IPL-behandlingar med ca 3 veckors mellanrum rekommenderas vid photo skin rejuvenation. Oftast IPL-behandlar man hela ansiktet eller halsen/dekolletaget. Vetenskapliga studier har visat att hudföryngringen finns kvar 5 år efter en serie IPL-behandlingar.

IPL-behandling används för hudföryngring, s.k. photo skin rejuvenation, där ljuset verkar på djupet i huden och ökar elasticitet och spänst genom att stimulera till nybildning av kollagen. Åldrad, särskilt solskadad hud har förlorat kollagen och därmed blivit rynkig och mindre elastisk. Med IPL-behandling har vi fått en ljusbehandling som ger hudföryngring genom att återställa hudens ungdomliga elasticitet på ett enkelt och effektivt sätt. IPL-behandlingen tar dessutom bort de ytliga blodkärl och pigmentfläckar som man ofta ser vid solskadad hud. 4-6 IPL-behandlingar med ca 3 veckors mellanrum rekommenderas vid photo skin rejuvenation för att få kollagennybildning och hudföryngring. Oftast IPL-behandlar man hela ansiktet eller halsen/dekolletaget. Vetenskapliga studier har visat att hudföryngringen finns kvar 5 år efter en serie IPL-behandlingar.

Behandling av störande blodkärl och hudrodnad med IPL

Ytliga blodkärl på näsa, kinder och hals kallas även kärlbristningar, telangiektasier eller cuperoser och är ofta kosmetiskt störande. Ytliga blodkärl och hudrodnad är vanligare hos väderbitna personer som har utsatt sig för sol, kyla eller blåst och hos personer med hudsjukdomen rosacea. Rosacea blir ofta mindre aktiv när man gör IPL-behandling och hudrodnaden och de ytliga blodkärlen minskar. Om man har mycket aktiv rosacea med många utslag bör man först få behandling hos sin hudläkare före IPL-behandling. Effekten ses ofta omedelbart genom att de ytliga blodkärlen drar ihop sig och blir osynliga.

Behandling av pigment med IPL

Pigmentfläckar och ojämn pigmentering i ansiktet och på händerna t.ex. efter mycket solning tas effektivt bort med IPL-behandling. Ofta räcker en eller två ljusbehandlingar för att pigmentfläckarna skall försvinna. Efter IPL-behandlingen ser man hur pigmentfläckarna blir mörkare och inom ett par dagar stiger pigmentet mot hudytan som små svarta korn som stöts av. Inom två veckor har pigmentfläckarna försvunnit eller bleknat betydligt. 1-3 IPL-behandlingar brukar behövas. Lämpliga för IPL-behandling är ojämnt pigmenterad solskadad hud med pigmentfläckar, ålderspigmentfläckar på händer, uttalade fräknar, platta bruna solfläckar i ansiktet, pigmentfläckar av typen lentigo och seborroiska keratoser.

SVAR OCH FRÅGOR?

Hur mycket kostar Hudföryngring?

Kostnaden för hudföryngring beror på det område som ska behandlas. T.ex. är priset för hudföryngring av ansiktet 1950 kr/behandling just nu.

Gör det ont att göra hudföryngring?

Hudföryngring med vår SHR IPL är relativt smärtfritt om man jämför med äldre IPL maskiner. Detta tack vare maskinens smarta teknologi och hög kylningseffekt.

Varför behöver man flera behandlingar av skin rejuventation/ hudföryngring?

Alla har olika besvär med hudet och dessa kan sitta olika djupt i hudet. För varje behandling finns det en gräns för hur mycket kollagen bildas för varje gång därför det behövs flera behandlingar. Generellt behöver de flesta ca 3 behandlingar för bäst resultat.

Påverkar åldern hur snabbar resultat man får vid skin rejuvenation/ hudföryngring?

Ja, Ju yngre man är, desto bättre påverkar hudet av laser och IPL. Yngre personer har mer kollagenisering. Bästa ålder för hudföryngring med IPL och Laser är mellan 25 till 50 år. Efter behandlingen kan man vid behov göra en behandling per år för att stimulera kollagen och förhindra rynkor.

Är laser och IPL bästa metoden för att få finare hud?

Ja. Om man bortser från att hudföryngring med laser är dyrare så kan ingen annan metod påverka kollagenbildning lika mycket som laser och IPL eftersom väglängden når mycket längre ner i hudet.

När ser man förbättring och slutligt resultat vid Skin rejuvenation

Hur bra och snabba resultat man får efter behandlingen beror på behandlingsområdet, hudfärg samt ärftliga faktorer. Generellt ser man förbättring redan efter en vecka och slutlig resultat inom några veckor. Efter återhämtningstiden framträder ett nytt lager av frisk hud som gör hudet på det behandlade området mjukare, stramare och i allmänt fräschare.

Fördelar att behandla med laser än andra metoder för att få yngre och fräschare hud.

. Ingen risk för infektion

. Återgå till dagliga aktiviteter direkt

. Förbättra hudens kvalite och konsistens på lång sikt

Vilka hudproblem kan behandling med Laser och IPL hjälpa mot?

. För att få Ljusare, fastare och jämnare huden

. Minimera rynkor

. Minska eller eliminera ärr som orsakats av operation, akne eller brännskador

. Eliminera solskador

. Förbättra porerna på huden

. Ta bort sprickor på grund av graviditet

. Lyft av hängande hud

. Ytliga blodkärl

. Roseasea

. Acne

Hur långt tid tar hudföryngring med Laser och IPL?

Behandlingen är snabb. men beroende på det området som ska behandlas tar det olika långt tid.

  • Ansikte: 20 minuter
  • Asnikte och hals 30  minuter
  • Dekolletage 20 minuter
  • Armar 25 minuter

IPL för hudföryngring, photo skin rejuvenation, behandling av ytliga blodkärl och pigmentfläckar

IPL är en ljusbehandling, en vidareutveckling av laserteknik

Vid IPL-behandling läggs en kall gel på huden och en ljuspuls med synligt och infrarött ljus överförs via en glasprisma. Ljuspulsen vid IPL-behandling kan kännas som en liten snärt i huden. Man får inga sårskorpor av behandlingen utan endast en lätt rodnad och värme i huden de närmaste timmarna.

BOKA TID