Tatueringsborttagning

Tatueringsborttagning

Ta bort din tatuering hos Laserklinikcenter

Vi använder Q- switched ND YAG laser. All tatueringsborttagning utförs av erfaren och utbildad personal.

Hur går det till att ta bort en tatuering?

Genom att använda det senaste inom högteknologisk laserutrustning är det möjligt att ta bort tatueringar. Man slår sönder pigmenten med aktiv Q-switchad ND YAG laser där pulserna är så korta att de är i nanosekund området, eller ännu bättre med Pico laser där pulsarna är i picosekund utan att skada huden. Pigmentet absorberas av kroppens immunsystem över 6-8 veckor. Det transporteras bort från tatueringen. Tatueringen bleks gradvis. Laserpulsarna slår sönder färgpigmenten i din tatuering och absorberas av kroppens immunsystem över 6-8 veckor som sedan naturligt bryts ner i kroppen under veckorna som följer. Tatueringen bleks gradvis.

Hur många behandlingar behöver jag?

För att ta bort din tatuering helt behövs flera behandlingar. Vanligast är 6 till 8 behandlingar, ibland behövs flera och ibland färre. Vid din kostnadsfria konsultation gör vi en bedömning på hur många behandlingar just du behöver.

Hur ofta kan jag behandlas?

Det bör gå minst 4 veckor mellan varje behandling, gärna 6-8 veckor. Om du har bråttom med att ta bort din tatuering kan du välja R20 metoden. I stället för att behandla en gång, behandlas din tatuering 2 till 4 gånger under samma besök. R20 metoden snabbar på slutresultatet.

Hur mycket kostar det?

Priset är baserat på hur stor din tatuering är och hur många behandlingar som behövs. Vid behandling av flera tatueringar samtidigt ger vi mängdrabatt. Man kan också köpa värdekort, dvs köpa 6 behandlingar men betala endast för 5 behandlingar.

Vilken laserutrustning används för tatueringsborttagning?

Att ha en bra laserapparat är det viktigaste för resultatet vid tatueringsborttagning. iLaser använder de mest effektiva appraterna på marknaden. Tatueringsborttagning utförs med typen Picolaser och ibland aktiv Q-switchad ND:YAG.

Vad skiljer bra apparater från mindre bra apparater?

Det skiljer sig mycket i kvalité mellan olika Q-switchade ND:YAG lasrar. Det enklaste du som kund kan kolla efter är om lasern sitter i själva apparaten eller i munstycket. En laserapparat där lasern sitter i själva apparaten är betydligt kraftfullare och kommer att ge ett bättre resultat. Detta ser du enkelt eftersom en effektiv laser har en 7 ledad arm som reflekterar lasern från maskinen via speglar medan en mindre effektull laser har en slang mellan munstycke och apparat.

Kan alla färger tas bort?

De allra flesta tatueringar går att få bort, även de med färg. Det är viktigt att man använder rätt våglängd till rätt färg. Vår Pico laser har 3 våglängder 1064 nm för svart färg, 532 nm för röd färg och 755 nm för grönt och ljusblått.

Gör det ont att ta bort en tatuering?

Smärta är väldigt individuellt. Många liknar känslan vid att bli snärtad med ett gummiband. För att du ska få en så behaglig upplevelse som möjligt använder vi en apparat som blåser kylluft över huden under behandlingen. Du kan också använda bedövningskräm innan behandlingen.

Vad bör jag tänka på inför en behandling?

Om du är gravid eller ammar ber vi dig avvakta med behandlingen. Detsamma gäller vid pågående medicinering av Roaccutan, cellgifter och viss antibiotika. Du bör inte vara solbränd eller använda brun utan sol över området som ska behandlas.

SVAR OCH FRÅGOR OM TATUERINGSBORTTAGNING?

Vad är priset för tatueringsborttagning med laser?

Priset för tatueringsborttagning med laser beror på det område som ska behandlas. Vi erbjuder en av de mest konkurrenskraftiga priserna för blekning av tatuering och har speciella paketpriser vid köp av flera behandlingar. (Just nu 120 kr cm)

Gör det ont att ta bort tatuering med laser?

Tack vare maskinens smarta teknologi och våra patienter rapporterar behandlingen är smärtan minimalt jämfört med andra metoder. De flesta beskriver det som att få ett gummiband mot hudet. Men om smärtgränsen är låg och det känns mycket brännande, kan man minska smärta med hjälp av bedövnings krämer.

Vad är speciellt med vår maskin för blekning av tatueringar?

  • Vår maskin klarar av de flesta färger på din tatuering
  • Har flera våglängder
  •  FDA och CE märkt för användning på alla hudtyper

Hur långt tar det att ta bort en tatuering?

Behandlingslängden beror på tatueringens storlek och färg. Tatueringar kan ta så lite som trettio sekunder att behandla, och så mycket som femton minuter.

Vilka område kan man göra tatueringsborttagning på?

Rygg, ansikte, underarmar, axlar, Ögon, haka, ben, nacke, bröst, bikini och fulla armar i manlig skäggformning, praktiskt taget var som helst som du har tatuering förutom på ögonen.

Hur många behandlingar krävs för att blir av med tatueringen helt?

Borttagning av tatuering med laser kräver flera behandlingssessioner. I genomsnitt kräver borttagning av professionella tatueringar 6 till 9 sessioner, medan amatörtatueringar kräver 4 till 5 sessioner och intervallet mellan sessionerna ska vara 4 till 6 veckor.
Vad beror det på?

Antal behandlingar för att ta bort tatuering beror på mängd och typ av bläck som använts och djupet av bläcket i huden. Position av tatueringen på kroppen kan också vara av betydelse, ju närmare hjärtat tatueringen sitter, desto lättare.

Andra faktorer som spelar in:

Tatueringsålder • Bläckfärg • Hud typ • Patienthälsa

Varför behöver man flera behandlingar när det gäller taueringsborttagning med laser?

För att ta bort en tatuering på ett säkert sätt så krävs det att man tar bort tatueringen lite för varje behandling men också för att naturen kräver det. Efter varje laserskott så bildas vattensamlingar i det behandlade området som gör att man inte kan får någon effekt alls.

Hur ska jag förbereda mig för tatueringsborttagning?

Det är viktigt att tatueringen är lätt tillgänglig under behandlingen. Använd inte kläder som kommer att gnugga behandlingsområdet efter behandling. Du ska inte simma i tre till fyra dagar efter din behandling för att förhindra infektion och främja korrekt läkning.

Vad ska jag göra innan och blekning av tatuering med laser?

Det är viktigt att tatueringen är lätt tillgänglig under behandlingen. Använd inte kläder som kommer att gnugga behandlingsområdet efter behandling. Du ska inte simma i tre till fyra dagar efter din behandling för att förhindra infektion och främja korrekt läkning.

Jag har en liten tatuering. Är inte krämer eller salvor för borttagning av tatueringar lika bra som laser?

Försök aldrig ta bort din tatuering själv. I det här fallet kommer din hälsa och utseendet på hudet att påverkas. På grund av några allvarliga biverkningar varnar FDA konsumenterna om tatueringskrämer och salvor. Här är vad FDA säger om dessa produkter:

Påverkan: Det finns inga bevis på förmågan hos någon av dessa produkter att eliminera tatueringar.

Säkerhet: Dessa produkter innehåller ofta starka syror som kan skada din hud och orsaka utslag, brännskador eller permanenta ärr. Och självklart kommer tatueringen

  • Boka tid för Tatueringsborttagning i Uppsala

    Boka online

TATUERINGSBORTTAGNING

Tatueringsborttagning med laser innebär att man helt enkelt avlägsnar den naturliga blekningen av bläck med laser. Vad som skulle ta hundratals år att blekna tar bara en handfull snabba laserbehandlingar. Vår Q-switchade yag lasern är en säker och effektiv maskin för tatueringsborttagning. Lasern har en dubbel våglängd på 532 nm och 1064 nm som kan behandla alla mörkare färger och röda. Fördelarna med den Nd: YAG Q-switchade lasern är blandannat en stor fläckstorlek, koncentrerade energidensiteter, höga repetitionshastigheter och större stråldiameter, vilket möjliggör snabb och effektiv behandling av nära och djupa tatueringar.

BOKA TID