Ytliga Blodkärl

Ytliga Blodkärl

Mer information om laserbehandling av ytliga blodkärl på benen

Ytliga och synliga kärl på benen är det många som besväras av. Ytliga blodkärl kan uppkomma i samband med graviditet, viktuppgång eller i takt med att vi blir äldre. Ytliga blodkärl kan också vara ärftligt och uppstå redan vid unga år.

För bästa resultat rekommenderar vi mellan 1-5 laserbehandlingar med ca 3 veckor mellan behandlingstillfällena. Hur många behandlingstillfällen som krävs är individuellt och beror på vilken typ av kärl vi ska behandla.

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

Vid behandling av ytliga blodkärl ska huden vara så vit som möjligt. Mörk hud innehåller mycket pigment vilket gör att laserimpulsen får svårt att skilja hud från kärl. Av denna anledning är det därför viktigt att du inte är solbrun vid behandlingstillfället. Detta är också anledningen till att det kan vara svårare att behandla mörkare hudtyper.

Vid behandling av ytliga blodkärl på benen arbetar vi med den senaste lasertekniken. Behandlingen är en typ av ljusbehandling där vi med hjälp av värme ser till att blodet i kärlet koagulerar och på så sätt kollapsar. I samband med att kärlet går sönder och försvinner tar kroppen hand om resterna och ser till att det försvinner ut ur kroppen via lymfsystemet.

För bästa resultat rekommenderar vi ca 1-3 behandlingar med ca 8 veckor mellan behandlingstillfällena.

RESULTAT MED LASERBEHANDLING AV YTLIGA BLODKÄRL PÅ BENEN

De flesta brukar se ett fint resultat efter varje behandlingstillfälle. Hur många behandlingar som krävs för att kärlet helt ska försvinna är individuellt. Det går aldrig att garantera att ett blodkärl försvinner helt.

HUR LÄNGE HÅLLER RESULTATET?

När blodkärlet är borta är det borta. Däremot kan nya kärl uppstå antingen i samma eller nya områden på benen.

VAD HÄNDER EFTER EN BEHANDLING?

Du kan direkt efter en laserbehandling av ytliga blodkärl återgå till normal vardagsaktivitet. Dock bör du undvika aktiv träning de närmaste dagarna. Efter en slutbehandling bör du vänta med att sola minst 4 veckor. Har du planerat att göra fler laserbehandlingar bör du helt undvika solen mellan behandlingstillfällena. Vi rekommenderar dig gärna att använda stödstrumpor. Eftersom laserbehandling av ytliga blodkärl innebär att kärlen hettas upp får man normalt en viss brännskada och därigenom en lättare rodnad på huden. Rodnaden försvinner oftast inom ett par dagar. Mindre blåsor och/eller temporära pigmentförändringar kan uppkomma och brukar försvinna snabbt igen.

GÖR DET ONT?

Det kan brännas till eller sticka i huden, men det avtar efter en kort stund.

Alla är vi olika och har olika förutsättningar. Vi vill att du som kund ska bli nöjd med din behandling hos oss. Realistiska förväntningar inför en behandling med borttagning av ytliga blodkärl är viktigt för att nå ett bra resultat. Då kommer våra certifierade klinikterapeuter ge dig all information du behöver samt personlig rådgivning kring behandlingen. Dessutom kan du få rekommendationer på andra behandlingar som kan passa dig och dina behov såsom IPL.

Ytliga blodkärl

Vi hjälper dig att ta bort oönskade ytliga blodkärl med hjälp av senaste lasertekniken. Värmen från laserimpulsen får blodet i det ytliga kärlet att koagulera och får sedan kärlet att dra ihop sig och försvinna utan att skada vävnaden. Dina ben får ett jämnare och ungdomligare utseende utan kirurgiskt ingrepp eller någon återhämtningstid. Hos Laserklinikcenter kan du vara säker på att alla behandlingar och tekniker är säkra, välbeprövade och dokumenterade. Maskinen i denna behandling är FDA-godkänd, den kvalitetsutmärkelse som anses vara marknadens mest svåraste att få. Våra maskiner är även CE-certifierade, en märkning som främst används inom EU för kvalitetssäkring.

BOKA TID